Regnbuen Brønshøj

Vuggestue og børnehave

Indkøring af nye børn

 Nærvær og omsorg

Når et barn skal starte i vuggestue eller børnehave kan verden synes utrolig stor. Vi sætter derfor altid god tid af, til at få børn til at føle sig trygge i Regnbuen.

Omsorg og nærvær er de vigtigste brikker i indkøringen. Hvis et barn har brug for en bestemt voksen at holde i hånden eller sidde på skødet af, så sørger vi for at det kan lade sig gøre. Det er vores erfaring at børnene meget hurtigt udvælger de voksne, der giver dem størst tryghed og vi skal derfor sikre elastik i den daglige planlægning, så vi kan følge barnets behov.

En børnehave med 72 børn kan umiddelbart virke stor for vuggestuebørn, men når man lærer den at kende fra skødet af en nærværende voksen, så er det ikke så skræmmende.

Vi bruger også gerne god tid på at få vores nye forældre til at føle sig trygge. Deres barns start i børnehave kan nemlig også fremkalde store følelser og nervøsitet hos dem selv. I Regnbuens drift er forældre meget vigtige brikker og starten på bekendtskabet er utrolig afgørende for det fremtidige samarbejde.

Såfremt nye forældre har undrende spørgsmål, som de gerne vil stille til en anden forælder, så kan bestyrelsesformanden altid kontaktes. Formanden er selv forælder til et barn i børnehaven.